törtÉNeted – önismereti sztorialkotó kihívás

r /> r />

Ha van egy célod, amit szeretnél elérni, de úgy érzed, nincsenek hozzá megfelelő eszközeid, és szükséged lenne egy támogató közösségre hozzá, akkor a törtÉNeted közösséget neked találtam ki.

A törtÉNeted alapja, hogy narratív technikákkal megtámogatva, történetbe ágyazva válsz tudatosabbá azzal kapcsolatban, pontosan mit is szeretnél elérni, hogy ebben ki és mi lehet segítségedre, mik a legyőzendő nehézségek.

Mi ez, hogyan épül fel?

Egy zárt Facebook közösségbe kerülsz, ahol belépésedkor indul a történeted. Minden hónapban más nagy téma szerint haladunk előre a sztoriban.

Minden héten három lépésnyit haladsz a történetedben, irányított kérdések mentén. Hétvégére a történetedhez kapcsolóan kapsz egy kihívást, ami segít a gyakorlatba is átültetni, amit tanultál.

A négyhónapos folyamat végére az irányított kérdésekre adott válaszaidból összeáll egy összefüggő történet - a TE történeted, melyben haladsz a célod felé.

Minden hónapban két videós workshop keretein belül összegezzük, hogyan segíti a fiktív törtÉNeted a valós szinten is elérni célodat, mit tanultál magadról abban a hónapban. A workshopok visszanézhetőek lesznek, így, ha lemaradtál, semmi gond, tudsz haladni a saját tempódban.

A kihívás során rendelkezésedre áll egy egyszeri online egyéni konzultáció. Azt javaslom, a kihívás végén vedd igénybe, hogy összegezzük a tapasztalataidat. Természetesen, ha máskor szeretnél élni vele, akkor máskor tartjuk meg.

Miért jó?

 • Segít felismerni a céljaidat és bejárni az odavezető utat.
 • Olyan összefüggéseket fogsz találni, amikre eddig nem biztos, hogy volt rálátásod.
 • Rengeteget fogsz tanulni magadról, és arról, hogyan kezeled a nehézségeket, kihez fordulhat segítségért, mi fog vissza, mi visz előre
 • szórakoztató módon haladsz az utadon
 • A folyamat során tanultakat bármikor alkalmazhatod majd a későbbiekben is.
 • Rengeteget fogsz tanulni magadról, és arról, hogyan kezeled a nehézségeket, kihez fordulhat segítségért, mi fog vissza, mi visz előre.

Járulékos pozitívumok:

 • Fejleszted a kreativitásod.
 • Tanulsz arról, hogy épül fel egy jó történet.
 • Támogató közösségben teszed mindezt, követheted a többiek történetének alakulását is, kibeszélő posztok alatt pedig megindulhat a kötetlen beszélgetést.

Hogyan csatlakozhatok?

Szeptember 6-ig [lépj be a Facebook csoportba](https://www.facebook.com/groups/620768235952402). Szeptember 20-ig elköteleződés nélkül nézheted meg, tetszik-e a kihívás, utána eldöntheted, jössz-e tovább.

Mennyibe kerül?

Egy hónapra 3990 forint a havidíj. A szeptemberi hónap "félhavidíjas, 1990 forint. Ha nem havonta fizetsz, hanem egyben, összesen a négy hónap 11 500 forintba kerül.

Meddig tart?

A teljes történet négy hónap alatt íródik meg.

Megkapom PDF formátumú füzetkében a történemet?

IGEN, abban az esetben, ha az egész folyamatra, tehát mind a négy hónapra csatlakozol, a folyamat végén egy PDF fájlban (elektronikus formában) megkapod az összefüggő történetedet, melyet bármikor újraolvashatsz és segítségül hívhatsz a magad számára. Így lesz egy saját, különbejáratú történeted, amelyben elértél egy számodra fontos célt. (Ha nem viszed végig a teljes folyamatot, ez a lehetőség nem érhető el a számodra.)

Mi a tematika?

 • 1. hónap: Indulás + alapozás

  Életre hívod a történeted főszereplőjét, körüljárjuk, mi a célja a főszereplődnek, honnan és mikor indul el.

 • 2. hónap: Cél + segítők

  Pontosítjuk és jobban körüljárjuk a főszereplőd célját, küldetését. Megnézzük, kik a segítői, milyen külső és belső erőforrásai vannak.

 • 3. hónap: Kudarc és nehézségek

  Kiderül, milyen nehézségekkel találkozik a főszereplőd a történet során, milyen elakadások és kudarcok érik, és hogyan tud ezekkel megküzdeni.

 • 4. hónap: Eredmények és célba érés

  A főszereplőd rájön, hogy képes leküzdeni az akadályokat, le is küzdi ezeket, eléri a célját, visszanéz az útjára, összegzi a történetét, és előre néz a továbbiak felé.