törtÉNeted – önismereti sztorialkotó kihívás

Ha van egy célod, amit szeretnél elérni, de úgy érzed, nincsenek hozzá megfelelő eszközeid, és szükséged lenne egy támogató közösségre hozzá, akkor a törtÉNeted közösséget neked találtam ki.

A törtÉNeted alapja, hogy narratív technikákkal megtámogatva, történetbe ágyazva válsz tudatosabbá azzal kapcsolatban, pontosan mit is szeretnél elérni, hogy ebben ki és mi lehet segítségedre, mik a legyőzendő nehézségek.

Mi ez, hogyan épül fel?

Egy zárt Facebook közösségbe kerülsz, ahol belépésedkor indul a történeted. Minden hónapban más nagy téma szerint haladunk előre a sztoriban.

Minden héten három lépésnyit haladsz a történetedben, irányított kérdések mentén. Emellett minden héten új kibeszélő posztban lesz lehetőséged ismerkedni, megvitatni a történteket. Hétvégére pedig a történetedhez kapcsolóan kapsz egy kihívást, ami segít a gyakorlatba is átültetni, amit tanultál.

A négyhónapos folyamat végére az irányított kérdésekre adott válaszaidból összeáll egy összefüggő történet - a TE történeted, melyben haladsz a célod felé.

Minden hónapban egy videós workshop, találkozó keretein belül összegezzük, hogyan segíti a fiktív törtÉNeted a valós szinten is elérni célodat, mit tanultál magadról abban a hónapban. Aki lemarad, kap egy összefoglalót, kérdéssort, hogy önállóan elvégezhesse az összegzést.

Miért jó?

 • Segít felismerni a céljaidat és bejárni az odavezető utat.
 • Olyan összefüggéseket fogsz találni, amikre eddig nem biztos, hogy volt rálátásod.
 • Rengeteget fogsz tanulni magadról, és arról, hogyan kezeled a nehézségeket, kihez fordulhat segítségért, mi fog vissza, mi visz előre
 • szórakoztató módon haladsz az utadon
 • A folyamat során tanultakat bármikor alkalmazhatod majd a későbbiekben is.
 • Rengeteget fogsz tanulni magadról, és arról, hogyan kezeled a nehézségeket, kihez fordulhat segítségért, mi fog vissza, mi visz előre.

Járulékos pozitívumok:

 • Fejleszted a kreativitásod.
 • Tanulsz arról, hogy épül fel egy jó történet.
 • Támogató közösségben teszed mindezt, követheted a többiek történetének alakulását is, kibeszélő posztok alatt pedig megindulhat a kötetlen beszélgetést.

Hogyan csatlakozhatok?

Minden hónap elején tudsz csatlakozni, kb. előző hónap 29-től, adott hónap 5-ig.

Mennyibe kerül?

Egy hónapra 3490 forint a havidíj.

Meddig tart?

A teljes történet négy hónap alatt íródik meg.

Jelentkezhetek különálló hónapokra is?

IGEN! Ha bármelyik havi téma érdekel, külön is be tudsz lépni arra az egy hónapra. Ekkor egy rövidebb történet fog megszületni, az adott nagy témára koncentrálva.

Megkapom PDF formátumú füzetkében a történemet?

IGEN, abban az esetben, ha az egész folyamatra, tehát mind a négy hónapra csatlakozol, a folyamat végén egy PDF fájlban (elektronikus formában) megkapod az összefüggő történetedet, melyet bármikor újraolvashatsz és segítségül hívhatsz a magad számára. Így lesz egy saját, különbejáratú történeted, amelyben elértél egy számodra fontos célt. (Ha nem viszed végig a teljes folyamatot, ez a lehetőség nem érhető el a számodra.)

Mi a tematika?

 • 1. hónap: Indulás + alapozás

  Életre hívod a történeted főszereplőjét, körüljárjuk, mi a célja a főszereplődnek, honnan és mikor indul el.

 • 2. hónap: Cél + segítők

  Pontosítjuk és jobban körüljárjuk a főszereplőd célját, küldetését. Megnézzük, kik a segítői, milyen külső és belső erőforrásai vannak.

 • 3. hónap: Kudarc és nehézségek

  Kiderül, milyen nehézségekkel találkozik a főszereplőd a történet során, milyen elakadások és kudarcok érik, és hogyan tud ezekkel megküzdeni.

 • 4. hónap: Eredmények és célba érés

  A főszereplőd rájön, hogy képes leküzdeni az akadályokat, le is küzdi ezeket, eléri a célját, visszanéz az útjára, összegzi a történetét, és előre néz a továbbiak felé.