Csoportok

Nyitott csoportok

Érdekel az irodalomterápia, de még sosem voltál csoporton? Dolgoznál az önismereteden, de nem akarsz elköteleződni egy hosszabb folyamatra? Részt vennél egy mély beszélgetésen, izgalmas és fontos témákról? Újfajta kulturális élményre vágysz? Felszabadítanád kreatív és játékos energiáid? Átélnél egy olyan közösségi élményt, ahol valódi kapcsolódásban van részed?

Akkor gyere el egy nyitott csoportomra! Elköteleződés nélkül vehetsz részt, ám, ha tetszik, amit tapasztalsz, általában folytatásra is van lehetőséged. A nyitott csoportjaimat sokszor egy lazán összekapcsolódó sorozatra fűzöm fel: ha az összes alkalmon részt veszel egy sorozatból, mélyebb folyamatban lesz részed. Kezedben a döntés, alakítsd saját igényeidhez a részvételed!

Zárt csoportok

Ha egy fokozatosan elmélyülő folyamat során szeretnél dolgozni egy-egy téged érintő kérdésen, akkor a zárt csoportjaimon a helyed. Zárt irodalomterápiás csoportjaim általában 6-8 alkalomból állnak, és heti vagy kétheti rendszerességgel kerülnek megrendezésre. A foglalkozások változatlan közösséggel zajlanak, ez komoly kapcsolódást szokott eredményezni a tagok között. Ezeken az alkalmakon általában egy konkrét téma, kérdéskör kerül a fókuszba, ám fontos, hogy azzal dolgozunk, ami a résztvevők számára releváns és fontos. Így menet közben, együtt alakítjuk a fókuszt.

Egy zárt biblioterápiás csoport során életed bizonyos kérdéseiben úgy láthatsz rá magadra, ahogy addig még soha. A szövegek és a téged kísérő csoporttársak tükrök lesznek számodra és működési módjaid számára. Az önismereti munkának ez a formája intenzív, sokszor kemény kérdésekkel szembesít, de ha végigcsinálod, biztosan értékes tanulságokkal fog szolgálni számodra.

Néhány téma, amivel foglalkoztunk már zárt csoportban: párkapcsolat, családi kapcsolatok, közösségi lét, elmagányosodás, kapcsolódás.

Workshopok

Szeretnél egy konkrét irodalmi műről vagy gondolatébresztő témáról beszélgetni, hasonló érdeklődésű emberekkel? Szeretnéd játékos és interaktív gyakorlatok során eddzeni önreflexiós képességeidet, felszabadítani kreatív erőforrásaidat? Szereted az intellektuális kihívásokat és vitákat, aminek során kihozod magadból a legtöbbet? Akkor ajánlom neked workshopjaimat!

Miben más egy irodalomterápiás workshop, mint egy önismereti csoport? Egy workshopon kevésbé az önismereti kérdéseken van a hangsúly, mint inkább a választott témán vagy irodalmi művön.

Ám, mivel szemléletem alapvetően személyközpontú és önreflexív, ezért a workshopokon is lehetőséged van saját magadra reflektálni, gondolkodni működési módjaidról. A foglalkozás célja azonban nem elsősorban az önismereted fejlesztése, hanem mindig az adott workshop témája mentén való kapcsolódás.

Tréningek

Ha szeretnél az általad szervezett táborba, céges csapatépítőre, civil szervezet tagjainak vagy más közösséged számára egy igazán különleges élményt biztosítani, akkor ajánlom neked az irodalomterápiás tréningjeimet.

A módszer tökéletes arra, hogy fejlessze a következő készségeket:

  • asszertív kommunikáció
  • konfliktuskezelés
  • célmeghatározás
  • hatékony időkezelés
  • társas kapcsolatok fejlesztése
  • kreativitás

A tréningen kreatív gyakorlatok során, interaktív módszerek segítségével rázódtok össze csapatként és fejlesztitek kompetenciáitokat. Ajánlatot kérni, érdeklődni e-mailben tudsz, várom a megkeresésed: info@rudolfpanka.hu.